healthblog

İlave şeker oranı yüksek yemekler kan şekeri seviyenizi yükseltebilir

İlave şeker oranı yüksek yemekler kan şekeri seviyenizi yükseltebilir

"Kepekli tahılların benim için iyi olduğunu sanıyordum?" Bunlar. Tam tahıllı karbonhidratlar, kolesterolü düşüren, kan şekerini stabilize eden ve lif çeşitli kanser türlerine yakalanma riskinizi azaltan vitamin ve lif bakımından yüksektir.

Hile günü – iyi mi kötü mü?

Bir hile günü, insanlara bu kısıtlayıcı diyetlerden kurtulma imkanı sunar. Haftada bir veya ayda bir, insanlar en çok özledikleri yiyeceklerin tadını çıkarmak için kuralları çiğnerler.

Bazı insanlar bu modelde gelişecek. Çoğu zaman yüksek kaliteli, besleyici yiyecekler tüketirler, ancak kendilerini şımartma fırsatı ekleyerek dengeyi bulurlar.

Bu önemlidir çünkü beslenmenin sadece vitamin ve minerallerden daha fazlası olduğunu biliyoruz; Sevdiğiniz besinlere yer bırakmak yaşam kaliteniz için de önemli!

Diğerleri, ne isterlerse ve ne kadar isterlerse onu yemek için hile gününü bir geçiş olarak kullanabilirler. Bu yeme türü potansiyel olarak sağlığınız için daha tehlikeli olabilir. Genel olarak kötü sağlıkla bağlantılı olan aşırı işlenmiş gıdaları seçme şansının artmasına ve aşırı yemeye yol açabilir.

Metabolik değişiklikler

Metabolik sağlığınız, vücudunuzun gıdaları kaslarınızı ve hayati organlarınızı beslemek için kullanılabilir enerjiye dönüştürme şekli olan metabolizmayı içerir. Aynı zamanda kilo düzenlemesine de katkı sağlar.

Metabolik sağlığınızın diğer unsurları şunları içerir:

  • Tansiyon
  • kolesterol seviyeleri
  • Kan şekeri seviyeleri
  • Bel çevresi

Bir kaçamak öğün, diyetteki alkole ve rafine şekerlere duyarlı bir kolesterol türü olan trigliserit seviyenizi etkileyebilir. Yüksek trigliserit seviyeleri karaciğerinizi aşırı yükleyebilir ve yağlı karaciğer hastalığı riskinizi artırabilir.

İlave şeker oranı yüksek yemekler kan şekeri seviyenizi yükseltebilir. Şeker hastası değilseniz, vücudunuz bu ani yükselmeleri dengeleyebilir. Şeker hastalığı sınırında olan veya halihazırda teşhis konmuş kişiler için, bu şeker artışları böbreklerinize ve kalp sağlığınıza daha fazla zarar verebilir.

Çok fazla yemek

Yiyecekleri kısıtlamak, arzunuzu ve isteklerinizi artırabilir. Bu artan istek, yemek yeme fırsatı varken yemeyi bırakmayı zorlaştırabilir. Bazı insanlar için bu, tam gelişmiş bir kanama bölümüne yol açabilir.

Bir tıkınırcasına yedikten sonra fiziksel olarak rahatsız hissedebilirsiniz. Yemek yedikten sonra kıyafetleriniz daha sıkı olduğu için nefes almak zor gelebilir. Bazen midenizdeki sıkışma, ağrılı olabilen asit reflüsünü tetikleyebilir.

Tıkınırcasına yiyen çoğu insan dikkatli yeme pratiği yapmıyor. Her lokmanın tadını çıkarmak için zaman ayırmak yerine, daha hızlı yemek yemeye ve fazladan hava yutmaya daha yatkındırlar. Bu, yemekten sonra şişkinliğe ve gaza neden olabilir, bu da rahatsızlığı daha da arttırır.

Ne zaman doyduğunuzu anlamak için yardıma ihtiyacınız varsa, hile günü modelinden daha iyi seçenekler olabilir. Bunun yerine, en sevdiğiniz yiyecekleri hafta boyunca düzenli olarak daha küçük porsiyonlar halinde serpmeye çalışın.

Sık sık aşırı yemek, istenmeyen kilo alımına neden olabilir. Kilo almanın bilinen sağlık riskleri vardır. CDC , kilo alımının kalp hastalığı, diyabet ve farklı kanser türleri riskinizi artırdığını doğrulamıştır.

Bir hile günüyle nasıl başa çıkılır?

Zaman zaman sevdiğiniz yiyeceklerin tadını çıkarmak için kendinize izin vermek mutlaka kötü değildir. Bununla birlikte, sözde hile günleri her zaman o kadar masum değildir, özellikle de tam ölçekli bir tıkınırcasına yeme olayına dönüşürlerse. Aşağıda, bir kopya gününün olumsuz etkilerinden nasıl kaçınabileceğinizi tartışıyoruz.

Planlama yardımcı olabilir

Bir plana sahip olmak, alımınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi öğünlerin size geleceğini bilmek, bir alışveriş listesi oluşturmanıza, artıkları planlamanıza ve dengeli bir diyet oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Planlama seviyeniz, ne kadar organize olduğunuza bağlı olacaktır. Hemen dalarsanız bunaltıcı olabilir, bu nedenle günün en büyük öğününe odaklanmayı düşünün. Çoğu insan için bu, akşam yemeği veya akşam yemeği olacaktır.

Yemek pişirme taleplerini hafifletmek için bir paket yemek gecesi (hile gecesi) planlayın ve yavaşlamayı ve deneyimin tadını çıkarmayı unutmayın! Bir gecelik şımartma, kilonuzu önemli ölçüde etkilemeyecektir.

Kendine iyi davran

Yiyecekleri iyi veya kötü olarak etiketlemek, yemek yeme ile ilişkinizi zorlayabilir. Genellikle abur cubur olarak adlandırılan "kötü" yiyecekler yediğinizde, utanç, başarısızlık veya hayal kırıklığı duyguları yaşayabilirsiniz. Bu anlarda rahatlamak için yemeğe yönelebilir ve döngü tekrar edebilir.

Olumsuz duygularla başa çıkmak için yiyecekleri kullanmak çok yaygındır. Arada bir, kötü bir günün ardından bir tedavi aramak normaldir. Ancak, her kötü gününüzde yemeğe yönelmek sürdürülebilir değildir.

Vücudu beslemek için yemek gereklidir, ancak stresi tedavi edemez! Yeni başa çıkma stratejileri öğrenmek için yardıma ihtiyacınız varsa, bir akıl sağlığı danışmanı veya kayıtlı bir diyetisyen arayın. Sezgisel yeme uygulamalarını uygulayarak size nasıl daha nazik bir yaklaşım izleyeceğinizi öğretebilirler.

Sezgisel yemenin ana temaları, vücudunuzun doğal açlık ve tokluk ipuçlarını dinlemeyi içerir. Bu anlara eleştiri veya yargılama yerine merakla yaklaşın. Bir porsiyon daha yemek istiyorsanız, kendinize izin verin, ancak doyduğunuzda yemeğinize devam edin.

Hile gününe ihtiyacım var mı?

Birkaç kopya günü metabolik sağlığınızı önemli ölçüde etkilemez, ancak kendinize çok önemli bir soru sorun: Neden en başta kopya çekme ihtiyacı hissettim? Beni besleyen, sevdiğim yiyecekleri her gün yemem gerekmez mi?

Diyetiniz çok kısıtlayıcıysa, rutininizi gevşetmelisiniz. Sürekli yemek hakkında düşünmek ya da yemek hakkında endişelenmek sağlıksızdır. Bir kaçamak günü eklemek, bazı kişilerin diyetlerinde denge sağlamasına yardımcı olabilir, ancak bu herkes için garantili bir uygulama değildir.

Kendinizi elinizden gelenin en iyisini hissettiren bir rutin bulmak biraz zaman alabilir. Yapabileceğiniz en iyi yaklaşım, bir gecede ciddi değişiklikler yapmak yerine bebek adımlarını uygulamaktır.

Yolculuğunuzda ne kadar ilerlerseniz, kendiniz hakkında o kadar çok şey öğrenirsiniz ve bu verileri sağlığınız için en iyi seçimleri yapmak için kullanabilirsiniz.

Biohacking, insanları sağlıklarını hücresel düzeyde iyileştirmeye teşvik eden yeni bir sağlık trendidir. Bu, kandaki mikro besin seviyelerini analiz etmek için bir dizi kan testi veya bazen idrar yoluyla yapılır. Bu veriler, daha sonra hastalık riskini artırabilecek olası eksiklikleri veya düşük vitamin seviyelerini belirleyebilir.

Önemli çıkarımlar:

  • Biohacking, sağlıkları hakkında büyük miktarda veri toplamaktan hoşlanan insanlara hitap edebilir.
  • Çoğu insan, diyet değişiklikleri yoluyla vitamin ve biyolojik sağlık belirteçlerini iyileştirebilir.
  • Pahalı bir mikrobesin test kiti almanıza gerek yoktur, seviyenizi kontrol etmek için doktorunuzdan basit bir kan testi isteyebilirsiniz.

Bu makale, biohacking’i ve onu hayatınızda uygulamaya başlamanın yollarını keşfedecek.

Mikrobesinler nelerdir?

Mikrobesinler, hastalıkları önlemede bağışıklık sisteminizi destekleyen vitaminler ve mineraller içerir. Ayrıca hücre sinyallerinde, yeni hücre gelişiminde, sinir fonksiyonunda kilit oyunculardır ve hatta bazı vitaminler yara iyileşmesine yardımcı olur.

Çoğu insan, çeşitli bir diyet yiyerek mikro besin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Hamile kadınlar gibi besin ihtiyaçları çok yüksek olduğu için veya veganizm gibi kısıtlı bir diyet uyguladıkları için bazı insanlar eksiklik açısından daha yüksek risk altındadır. Bu kategorilerden herhangi birine uyuyorsanız, diyetinize ek olarak vitamin gereksinimlerinizi karşılamak için bir takviyeye ihtiyacınız olabilir.

Teşhis edilmemiş kronik vitamin ve mineral eksiklikleri sağlığınız için ciddi olabilir. Endişeleriniz varsa veya olağandışı yeni belirtiler fark ederseniz, doktorunuzla görüşmeli ve bir kan testi yaptırmalısınız.

Şu anda bilimsel literatür, 30’dan fazla mikro besini analiz eden pahalı bir mikro besin testinin sağlığınız için standart bir kan testinden daha iyi olduğu sonucuna varmadı. Ayrıca birinci sınıf mikrobesin test kitlerinin doğru olduğunu gösteren çok sınırlı kanıt vardır.

Makrobesinler nelerdir?

Makrobesinler vücudunuza kalori şeklinde enerji sağlar. Günlük olarak güvendiğimiz üç ana enerji kaynağı karbonhidratları, yağları ve proteinleri içerir. Vücudunuza kullanılabilir enerji sağlamanın yanı sıra, makro besinler ayrıca mikro besinler de içerir. Tüm besin gruplarından yiyecekleri içeren çeşitli bir diyet yemek sağlığınız için önemlidir.

Makro besinlerin amacı

Her makro besin, yalnızca kalori sağlamaktan daha derin bir amaca hizmet eder:

  • karbonhidratlar. Vücudunuzun birincil yakıt kaynağı ve beyninizi beslemek için kan-beyin bariyerinizi geçebilen tek enerji kaynağı. İdeal olarak, minimum düzeyde işlenmiş yüksek lifli karbonhidratları seçmelisiniz. Bu gıda kaynakları, vücudunuzun günlük olarak yeni hücreler oluşturmak için ihtiyaç duyduğu folat gibi daha yüksek seviyelerde vitaminler içerir. Mümkün olduğunda işlenmiş un yerine kepekli tahılları seçin. Meyveler ve nişastalı sebzeler de vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin doğal karbonhidrat kaynaklarıdır.
  • Protein. Protein içeriği yüksek yiyecekler amino asitler açısından zengindir. Bu asitler vücudun yapı taşlarıdır. Vücutta hormonlar, hücreler inşa eder ve dokuları onarırlar. Yemeklerinize yağsız proteinler eklemek de tok ve tatmin olmuş hissetmenize yardımcı olur. Hafta boyunca düzenli olarak yağsız hayvan proteinlerine yer verebilirsiniz, ancak yeni araştırmalar, ara sıra bitki bazlı bir protein (baklagiller, baklagiller, tofu, tempeh, kabuklu yemişler ve tohumlar) eklemenin sağlığınız ve cüzdanınız için faydalı olabileceğini gösteriyor.
  • Yağ. Yağ, yiyeceğe lezzet katar ve ayrıca vücudunuzun yağda çözünen vitaminleri emmesine yardımcı olur. Proteine ​​benzer şekilde, yüksek kaliteli yağlar da yedikten sonra tok hissetmenize yardımcı olur. Diyetinize yağ eklemek söz konusu olduğunda, doymamış yağ oranı yüksek yağsız seçenekleri seçin. Bunlar, yemek pişirmek için fındık, avokado ve farklı bitki bazlı yağları içerir.

Diyet üzerinde biohacking etkisi

Bazen, daha ciddi bir eksikliğe dönüşene kadar herhangi bir semptom yaşamadan düşük vitamin seviyelerine sahip olabilirsiniz. Bu, Amerika’daki en yaygın beslenme eksikliklerinden biri olan demir ile olabilir. Kan testi yaptırmak ve olası düşük besin düzeylerinin farkında olmak, sağlığınıza proaktif bir yaklaşım benimsemeniz için sizi motive edebilir.

Diğer bir yaygın eksiklik, düşük B12 vitamini içerir. Bu vitamin, etler ve peynir, yoğurt, yumurta ve süt gibi yan ürünler dahil olmak üzere hayvansal ürünlerde bulunur. Daha fazla bilgi için https://active-keto-gummies-official.top/tr/kilo-kaybi-icin-makrobesin-biliminin-sifresini-cozmek-dogru-dengeyi-bulmak/ adresini ziyaret edin.

Contents