healthblog

Ето защо всички продължават да ви казват да ядете повече сьомга.

Ето защо всички продължават да ви казват да ядете повече сьомга.

Важно е да се отбележи, че традиционната западна медицина не разпознава свръхрастежа на Candida като истинско здравословно състояние. По този начин може да бъде трудно да се диагностицира и лекува със стандартизиран протокол. С казаното, много лекари по функционална медицина признават истинността на свръхрастежа на Candida. След като бъдат диагностицирани, те помагат да го лекуват с диетичен хранителен план против Кандида, плюс комбинация от пробиотици и билкови и анти-гъбички. > Диетата срещу Кандида е строга, краткосрочна диета, предназначена да облекчи симптомите на инфекции на кандида, особено в чревния тракт.

Докато различните практикуващи могат да имат малко по-различни протоколи, основният компонент на Диетата срещу Кандида следва строга диета, която елиминира захарта, глутен, кофеин, алкохол и някои млечни продукти. Въз основа на тези ограничения можете да мислите за това като по-регистрирана версия на диетата на Палео.

Диетичните храни за анти-кандида включват протеини като висококачествено месо, яйца и риба; зеленчуци без звезди; плодове с ниско съдържание на захар; и билки и подправки. Освен това, този диетичен план насърчава яденето на храни с противогъбични свойства като чесън, джинджифил, кокосово масло, канела, плюс ферментирали пробиотични храни, които поддържат здрави бактерии на червата.

Въпреки това, не мислете да създадете тази диета вашата норма. Важно е да се има предвид, че диетата срещу Кандида не е предназначена за дългосрочно придържане. Много специалисти и практикуващи препоръчват да го следват за 10 до 12 седмици или докато симптомите ви изчезнат. През този период в идеалния случай искате да запазите ежедневния си прием на въглехидрати под 50 грама, както и да се уверите, че ядете не повече от една порция плодове на ден. След като сте без симптоми и лекарят си провежда тест за свръхрастеж на Candida, за да се уверите, че той е изчистен, можете бавно да въведете отново храните, които сте елиминирали.

храни, за да избегнете за прекомерно растеж на кандида

висока захар Плодове: банани, фурми, сушени плодове, манго, грозде, череши глутен: пшеница, ръж, ечемик, SpeltStarchy зеленчуци: сладки картофи, картофи, зимна тиква, боб, маслото, маслото, продуктите: мляко, сирене, сметана (изключва кисело мляко, масло, маслото и продуктите и продукти ghee) Sweeteners : agave, cane sugar, corn syrup, honey, maple syrup, molasses, artificial sweetenersCaffeine and alcohol: caffeinated teas, coffee, beer, wine, hard liquorCondiments with added sugar: ketchup, soy sauce, BBQ sauce, salad dressings, most vinegars (excludes apple cider vinegar)

Anti-Candida Diet Foods to Eat

Low-sugar fruits: lemon, limes, grapefruit, berriesNon-starchy vegetables: asparagus, Brussels sprouts, карфиол, зеле, броколи, зеле, целина, краставица, патладжан, лук, спанак, тиквички, доматилутен -Проверени зърна: просо, киноа, овес, елда (в малки количества) висококачествен протеин: месо, пилешко месо, яйца, сьомга, пуешки здравословни мазнини: авокадо, маслини, авокадо масло, кокосово масло, MCT масло, екстра върджин маслино dairy products: kefir, plain yogurtHerbs and spicesCondiments: apple cider vinegar, coconut aminos, sauerkrautNatural no-sugar sweeteners: stevia, erythritol, xylitolFermented foods: kimchi, sauerkraut, yogurt, fermented veggiesNuts and seeds low in mold: almonds, sunflower seeds, coconut , Чиа семена, конопени семена, ленено семе

работи ли диетата срещу Кандида?

Засега резултатите са неубедителни, ако диетата срещу Кандида работи. Въпреки липсата на доказателства, подкрепящи ефикасността на диетата на Candida, много хора се кълнат в тази диета като единственото нещо, което помага да се облекчат симптомите им.

Ако не друго, диетата срещу Кандида има много потенциални ползи поради Фокусът му върху яденето на здравословни храни. Всеки път, когато елиминирате или намалите приема на възпалителни хранителни групи – като рафинирани въглехидрати, захар, преработени храни и алкохол – имате потенциал да се чувствате по -добре. Приветствените ползи включват повишена енергия, по -добро храносмилане, загуба на тегло и намален риск от определени заболявания.

Как да се отървете от свръхрастеж на кандида

Ако изпитвате симптоми на прерастване на кандида Няма да си отиде, най -добре е да се консултирате с лекар. Вероятно ще искате да потърсите практикуващ функционална медицина, който е специализиран или тестове за Candida. Оттам е най -добре да работите с Вашия лекар или регистриран диетолог, за да се уверите, че следвате правилния протокол и получавате необходимите хранителни вещества ежедневно.

Долната линия

Диетата срещу Кандида се фокусира върху ниско-захар, нисковъглехидратски начин на хранене, който също избягва глутен, млечни продукти, кофеин и алкохол. Поради своите ограничения може да ви е предизвикателно успешно да следвате диетата срещу Кандида. Може да бъде още по -разочароващо да следвате протокола и да не изпитвате адекватно облекчение за вашите нежелани симптоми.

Ето защо е най -добре първо да работите с лекар за функционална медицина, за да получите правилна диагноза, а след това диетолог, за да се гарантира, че да гарантирате, че да се гарантира, че да гарантирате, че да се гарантира, за да се гарантира, за да се гарантира, за да се гарантира, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог, за да се гарантира диетолог. Ядете нужното количество диетични храни против кандида.

Ето защо всички продължават да ви казват да ядете повече сьомга.

Сьомгата е пълна с омега-3 мастни киселини. Те се считат за съществени, защото телата ни не ги произвеждат, така че трябва да ги получим от диетата си. Въпреки всички тези съвети за сьомга, 98 процента от населението на САЩ не получава достатъчно омега-3 и консумира твърде много омега-6, казва Ребека Люис, MS, RDN. И това не е добра новина на множество нива. С помощта на Люис и нашият собствен диетолог Алекс Касперо, Масачузетс, RD, ние ви даваме курс за срив в това основно хранително вещество. Считайте, че това е вашето върховно ръководство за омега мастни киселини.

Какви са омега-3 мастни киселини?

омега-3 са полиненаситени мазнини. (Чувствайте се свободни да четете този грунд на хума върху здрави мазнини.) Те се считат за най -доброто от „добрите“ мазнини, защото помагат да се предпазят от сърдечни заболявания, да направят мозъка ви супер здрав, а на повърхността ви дава светеща кожа, силни нокти, и лъскава коса, казва Люис.

Омега-3 предимства

омега-3s направете всичко. „Те играят важни роли в растежа и защитата на вашия мозък, служат като градивни елементи във всяка клетъчна мембрана в нашите тела и директно намаляват възпалението“, казва Люис. Те също така помагат за намаляване на LDL (известен още като лош) холестерол.

„Най-голямата полза за красотата на омега-3 мастните киселини е, че намалява възпалението“, добавя тя. Превод: Омега-3 могат да ви помогнат да кажете Buh-bye на акне. Противовъзпалителните ползи могат да помогнат на колагена в кожата ви да се затяга, добавя тя. Те също така помагат да се поддържа кожата хидратирана и да намали зачервяването.

Признаци с дефицит на омега-3

„Ако сте къса на омега-3 мастните киселини, можете да изпитате умора, лош фокус и проблеми с паметта “, казва Люис. Други симптоми могат да включват суха кожа, чупливи нокти, промени в настроението, тревожност, депресия и лоша циркулация. „Липсата на омега-3 в тялото в крайна сметка ще ускори скоростта, с която мозъците ни остаряват“, добавя Люис. „Това също може да допринесе за сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.“

За да се избегнат тези гадни странични ефекти от дефицит на омега-3, Люис препоръчва да консумирате поне 500 милиграма омега-3 мастни киселини на ден .

Разликата между омега-3 и омега-6

„Като омега-3 мастни киселини, имаме нужда от омега-6 и трябва да ги получим от храна“, казва Алекс. И те не са по своята същност лоши, тъй като могат да помогнат за намаляване на възпалението. Ползите обаче се основават на приблизително съотношение 2: 1 на омега-6s към омега-3s.

Но в сегашната американска диета това е по-скоро като 15: 1, казва ни Люис. Това е така, защото омега-6 се намира в евтини, лесни за намиране хранителни източници като растителни масла (помислете: соя и слънчоглед, които са разпространени в преработените храни) и зърнените култури. „Най-добрите източници на омега-3 са по-трудни за намиране и са склонни да бъдат в по-скъпи хранителни продукти“, казва Люис.

Най-добрите източници на омега-3 мастни киселини

не в сьомга? Не се притеснявайте. Има много различни начини да получите повече омега-3 в диетата си-и не всички са риба. Нека го разградим малко по-нататък.

DHA & EPA

Това са омега-3 мазнини, базирани на животни, които лесно се абсорбират от тялото ви, казва Люис. Можете да ги намерите в риба тон, сардини, миди и да, сьомга. Освен това е в рибено масло от херинга, скумрия и Крил. Можете също така да намерите малки до средни количества в 100% месо, хранено с трева.

„Невъзможно е всички да ядем достатъчно омега-3 мастни киселини от риба; В морето няма достатъчно риба! ” казва Алекс. Тя препоръчва да се добавят растителни източници и устойчиви добавки.

ala

ala е растителна омега-3, която се превръща в EPA. Люис обаче отбелязва, че степента на конверсия е доста ниска и способността ви да го конвертирате намалява с остаряването. Можете да го получите под формата на ядки и семена плюс зеленчуци като зеле, брюкселско кълнове и броколи.

ala също се намира в месото, хранено с трева. „Това [фасета] е аргументът за диетата на Палео и защо яденето на месо, хранено с трева и млечни продукти, е важно“, отбелязва Алекс. „Животинските мазнини могат да бъдат здрави от източници, хранени с трева, докато по-малко скъпите алтернативи, хранени със зърно, имат обратен ефект и всъщност са провъзпалителни.“

Как да изберем най-добрата добавка на Омега

Потърсете устойчиво рибено масло, приготвено от малки риби като сардини, скумрия и аншоа, защото те доставят най -чистата форма на масло. Рибите, които са по -високи от риска от хранителната верига, са с високо съдържание на токсини. Алекс съветва да избере добавка, която се предлага в тъмен контейнер за намаляване на окисляването. Не забравяйте да потърсите съотношение 2: 1 на EPA към DHA. (Hum’s OMG! Omega Голямата добавка за рибено масло проверява всички тези кутии.)

И рибните изгаряния не са просто вонящи; Те са знак, че вашата добавка е гранясала. По същество това означава, че мазнините са се окислили и са станали провъзпалителни, казва Алекс. Не добре! За алтернатива на растителна основа потърсете добавки с масло от семена от черна касис, като червения килим на Hum.

Superfoods = Super Skin.

„Гледам на тези суперхрани като засилване на хранителните вещества“, казва Сара Грийнфийлд, Rd. „Всички суперхрани, изброени по -долу, са изключително концентрирани във витамини, антиоксиданти и минерали.“ Включването им в диетата ви гарантира, че тялото ви получава всички хранителни вещества, от които се нуждаят, за да излъчва здраве отвътре навън.

ечемична трева

ечемичната трева съдържа супероксид-дисмутаза ензими, за да се предпази от вредни UV лъчи чрез облекчаване на увредените навигирайте до тези момчета клетки. Това го прави чудесна суперхрана за предотвратяване на признаци на стареене.

пшенична трева

„Wheatgrass помага за детоксикация на черния дроб, а детоксикацията на черния дроб помага да се запази кожата“, обяснява Сара. Това може да бъде полезно и за намаляване на възпалението, което е друг бонус, ако сте склонни към пробиви и акне. И накрая, някои практикуващи естествени лекарства вярват, че пшеничната трева може да предотврати сивата коса, като засили здравето на бъбреците и качеството на кръвта.

хлорела

„Хлорела се свързва с тежки метали, последната от които може причиняват пробиви. Вместо това Chlorella помага да ги извадите от вашата система “, споделя Сара. Хлорелата не само намалява оксидативния стрес от замърсяване, стрес и лоша диета, но също така помага в клетъчната репродукция и регенерация на кожата за по -сияйна кожа.

Спирулина

Подобно на хлорела, спирулина помага чрез обвързване на тежки метали за детоксикация на тялото. Спирулина също може да помогне за борбата с Candida, която, когато остане без проверка, може да се покаже като гаден обрив. В допълнение към борбата с свръхрастежа на Candida, той има допълнителното предимство от ограничаването на апетита ви, което може да помогне за предотвратяване на закуска от скука. И накрая, фосфорът в спирулина е отличен за здравето на зъбите.

трева от алфалфа

трева от алфалфа е друг прекрасен суперхрана за намаляване на възпалението, както и засилване на имунната ви система. Всъщност сервирането на сок от люцерна-трева ще предлага почти толкова витамин С, колкото е същата сервиране на портокалов сок. Освен поддържането на имунната ви система силна, витамин С насърчава производството на колаген в кожата за повече отскочи в тена ви. И накрая, както при изброените по -горе суперхрани, той е богат на антиоксиданти за намаляване на свободните радикали в тялото и защита на клетките.

Важно предупреждение

„Бъдете наясно, че някои източници на ечемична трева трева А пшеничната трева може да засегне хората с глутенови непоносимост. Докато самата трева е добре, тя ще съдържа глутен, ако се отглежда до степен, в която покълва. ” Ако имате непоносимост към глутен, не забравяйте да потърсите сертификат без глутен.

Но как те вкусят?

Може би се чудите защо не ядем повече от тях Суперхрани през цялото време, като се имат предвид многото си предимства. За съжаление, въпреки че правят чудеса за нашите тела, те не са точно лесни за вкусовите рецепти. Всеки, който е опитал изстрел с пшенична трева, ще разбере.

Как да включите зелени суперхрани в диетата си

Можете да получите част от тези пресни в местния магазин за здравни храни или в течна форма в най -близкия ви сок. Освен това можете да ги намерите в добавки на прах или капсула. Включихме всичките пет от суперхрани по-горе, заедно с адаптогени за балансиране на хормони, храносмилателни ензими и пробиотици в нашата вкусна сурова суперхрана за красота. Най-добрата част? Нашата уникална смес се предлага в вкусни аромати, които ще ви накарат да очаквате с нетърпение да получавате дозата си зелени суперхрани всеки ден.

Имате проблеми с пазаруването на хранителни стоки от късно? Грабването на прости скоби за килер като зърнени храни и консерви стана малко по -малко, добре, просто. Но няма нужда да се притеснявате. Имаме вкусна рецепта за конге, за да се сблъскате с хранителни предмети и пресни продукти, които може би вече имате.

congee е подхранващо решение, което превръща една чаша ориз в шест пълни порции. Най-добрата част? Можете да го допълвате с каквото ви харесва! Просто добавете зеленчуци, малко мазнини и малко протеин за тотална ситост.

Какво

е конге? Закуска, обяд или вечеря. Той изисква типична порция ориз с около 3,5 пъти повече от количеството вода, което бихте използвали за приготвяне на редовен ориз, както и около три пъти повече време за готвене, което създава кремообразна, супична текстура. Най -добре е приготвено с пикантни съставки, но ароматите са напълно адаптивни, така че е лесна рецепта, за да направите напълно своя собствена.

за тази рецепта за конги

Единствените съставки, които наистина трябва да направите Конге са ориз и вода. Оттам е просто въпрос да го обличаш и да го персонализираш с каквото и да имаш под ръка.

Тази рецепта за конге използва бял ориз. Докато белият ориз получава лош рап, това всъщност е много почистваща храна. По -лесно е да се усвоява от кафявия ориз и да абсорбира добре аромати за адаптивна основа за ястие. Докато се предлагат дълги зърна или басмати, работете с това, което имате.

Персонализиране на вашата конгена

Първо, комбу и бонито люспите имат отличен срок на годност и са богати на минерални стихове за килер . Kombu е веган тип морски водорасли, докато Bonito са изсушени люспи от риба тон. Можете да включите някоя от тях като ароматизатор във вашия конге, като ги накиснете предварително във водата за готвене на ориз. Като алтернатива можете да добавите супена лъжица мисо паста към водата си за допълнителен аромат.

За да добавите допълнително насипно състояние и бета-каротин към оризовата си основа, можете също да добавите сладки картофи към вашия конге. Просто обелете и нарежете един на големи парченца, за да добавите заедно с ориза си. Той ще омекне, докато се готви.

гарнитура

След като свалите основата, вие сте свободни да допълвате толкова (или толкова малко) фиксирания, колкото искате.

Contents